CA | EN

Campanya europea sobre joves i cooperatives

03 febrer 2017
Joves i cooperatives són dos conceptes que van lligats a la nova campanya europea We own it! destinada a inspirar la joventut a crear cooperatives per donar resposta a les seves inquietuds.

L'organització de cooperatives industrials i de serveis (CICOPA, per les sigles en anglès), ha posat en marxa una campanya per acostar el món cooperatiu a la joventut We own it! ("és nostre/som propietaris"). 

"En els últims anys, el nivell d'atur entre els joves ha augmentat a nivells alarmants. Alhora, els joves de tot el món han expressat una creixent insatisfacció sobre la governança econòmica general i mostren interès per les cooperatives, en la seva recerca per una democràcia i transparència més gran", expliquen des de l'organització a la seva pàgina web." Les cooperatives són una forma de tenir la propietat i gestionar les empreses democràticament: totes les veus es tenen en compte i es considera el benestar de les persones. La campanya We own it! busca inspirar la propera generació a crear treballs més igualitaris, gratificants i curosos a través de cooperatives ".

CICOPA, al costat de la cooperativa britànica AltGen, ja va portar a terme un vídeo sobre experiències de joves en cooperativa, Treballant junts per un futur cooperatiu, i la idea de la campanya és continuar sensibilitzant "sobre com la gent jove pot satisfer les seves necessitats i aspiracions d'ocupació al mateix temps que contribueix a millorar la societat a través de la creació de cooperatives ".

La campanya publicarà mensualment una història de joves cooperativistes al seu web. A més, faran un estudi sobre emprenedoria cooperativa juvenil, que inclourà "les tendències a nivell mundial entre els joves en l'establiment i participació en cooperatives de treball, socials i de productors".

Des CICOPA expliquen que la campanya està finançada amb aportacions del món sencer. Ja han aconseguit recollir 32.400 euros de 22 organitzacions i particulars però l'objectiu és arribar als 70.000 euros. Qualsevol persona pot contribuir-hi seguint aquest enllaç. 

CICOPA també convida els membres de les organitzacions del món a crear continguts per a la campanya, així com promoure-la en les seves pròpies publicacions. 

Temàtiques Comunicació Any 2017