CA | EN

Sants Cooperatiu rep el Premi Memorial Lluís Companys

26 març 2012
La Ciutat Invisible recull el premi de la Fundació Irla, que reconeix la tasca de dinamització cooperativa als barris de Barcelona.

El jurat del Premi Memorial Lluís Companys que entrega anualment la Fundació Irla ha destacat el projecte Barri Cooperatiu per la seva tasca en 'la difusió dels valors, la història i les pràctiques del cooperativisme local i comunitari'. 

El premi és un reconeixement a la tasca de recuperació de la memòria cooperativa que ha impulsat la cooperativa La Ciutat Invisible, conjuntament amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, totes dues impulsores del projecte. 

Barri Cooperatiu és un projecte de dinamització cooperativa en l'àmbit local que sorgeix l'any 2009 al barri de Sants de Barcelona de la mà de la cooperativa La Ciutat Invisible i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. El projecte Barri Cooperatiu ha contribuït a la generació de xarxes entre cooperatives del barri de Sants, ha promogut la creació de noves cooperatives i ha treballat la difusió de l’imaginari cooperativista. En el marc del projecte s’ha produït una exposició, Memòria Cooperativa, que traça els orígens del cooperativisme al nostre país. Actualment el projecte viu una dinàmica expansiva a la ciutat de Barcelona i, a la iniciativa de Sants, s'hi afegeixen els barris de Gràcia i Nou Barris.

El jurat del Memorial Lluís Companys, format per Ester Boicadera, Oriol Homs, Josep Huguet, Isabel Pallarès, Laura Pelay, Francesc Pérez, Jordi Porta, Xavier Rubert de Ventós, Isabel Segura, Anna Simó, Jordi Via i Ricard Zapata, ha decidit atorgar el premi en la seva categoria individual a la cooperativista Mercè Fluvià, pel seu 'llarg compromís amb el moviment cooperatiu que l'ha portat a presidir la Confederació de Cooperatives de Catalunya".

Els premis entregats en el marc de la Nit Irla han reconegut també la directora de TV3, Mònica Terribas, distingida amb el premi Memorial Francesc Macià 2012 en la categoria individual per la seva tasca en el manteniment d’una televisió de qualitat.

Fotografies de l'acte a Facebook.

Temàtiques Barri Cooperatiu, Intercooperació Any 2012