CA | EN

La Federació signa el Pacte per la Infància

19 juliol 2013
El president Artur Mas i 70 entitats aproven un pacte que permetrà avançar en drets i oportunitats pels infants.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya és una de les 70 entitats que ha signat aquest divendres 19 de juliol el Pacte per la Infància a Catalunya. La representant del Consell Rector de la Federació, Adela Camí, directora de la cooperativa Eduvic ha formalitzat la signatura, acompanyada del director de la Sectorial de Cooperatives d'Iniciativa Social, Joan Segarra. Membres de cooperatives del sector estaven presents a l'acte com a signants.  

La signatura del Pacte per la Infància ha estat presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté. Entre les organitzacions i entitats signants hi havia col·legis professionals; grups parlamentaris; entitats municipalistes i agents socials i econòmics.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha participat en tot el procés que ha portat a l’elaboració del Pacte per la Infància. Des del grup promotor la FCTC ha intervingut activament a l’etapa consultiva, participativa i negociadora que ha comptat amb el treball conjunt i amb la participació d’entitats, agents socials, econòmics, col·legis professionals, grups parlamentaris i entitats municipalistes.

El Pacte per a la Infància a Catalunya està orientat a promoure polítiques integrals que tinguin en compte la perspectiva dels infants i adolescents, que permetin prioritzar les actuacions adreçades a aquests ciutadans i ciutadanes i facilitin nous espais per a la construcció del seu futur. El Pacte respon a la necessitat de donar visibilitat i benestar a la infància i situar-la al centre de les polítiques del país.

Segons la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el Pacte per la Infància “ha de ser l’instrument de consens que ens permeti avançar en matèria de drets i oportunitats dels infants, així com del seu benestar”. Al mateix temps que comporta “un compromís de fer passes endavant en favor de la infància per fer que guanyi centralitat i sigui més visible a la nostra societat”. I ha afegit: “Ha de significar un salt qualitatiu en les polítiques d’infància, un projecte ambiciós que no només ha de donar eines per a protegir i atendre aquest col·lectiu en situació de risc o desemparament, sinó també ha d’incloure mesures de prevenció, fomentar la participació i promocionar els drets, deures i oportunitats dels infants i adolescents”.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya agrupa més de 100 empreses dedicades a l’atenció a les persones entre les quals nombroses orientades a l’acció amb infants i adolescents.

Trobeu-les al nostre cercador de cooperatives i a la pàgina que les identifica amb el nom d’Empresa Social – cooperatives d’atenció a les persones

Temàtiques Comunicació, Cooperatives, Empresa Social Any 2013