CA | EN

Creix l'ocupació a les cooperatives

04 novembre 2013
La creació de llocs de treball a les cooperatives a Catalunya manté la tendència a l'alça i augmenta gairebé un 3% el tercer trimestre de 2013

Les xifres trimestrals de creació de llocs de treball a les cooperatives publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social deixen clara la tendència a l'alça en el manteniment de l'ocupació a Catalunya. 

El tercer trimestre de 2013 s'ha registrat un augment del 2,8% en la creació de nous llocs de treball respecte el trimestre anterior. Concretament s'han creat 1057 nous llocs de treball durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2013. En termes absoluts, comparant el comportament de la creació d'ocupació el tercer trimestre de 2013 amb el mateix període de 2012 es detecta un creixement del 1,3%. 

La xifra del tercer trimestre confirma la tendència iniciada el segon trimestre, quan l'ocupació a les cooperatives ja va créixer un 2,9%.  

Les dades de l'augment de l'ocupació a les cooperatives confirmen la bona salut i estabilitat del model empresarial cooperatiu, basat en principis i on socis i sòcies participen de la propietat, la gestió i els resultats.

Les xifres complementen la tendència iniciada a principis de la crisi quan la creació de cooperatives s'ha mantingut ininterrompudament a l'aça, confirmant la vigència i interès del model cooperatiu. 

A Catalunya el 75% de les cooperatives són de treball associat, estan repartides per tot el territori i són un model empresarial vàlid per a qualsevol professió o activitat econòmic. 

 

Temàtiques Comunicació, Cooperatives, Economia, Federació Any 2013