CA | EN

Finançament al servei de les cooperatives

30 gener 2014
La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha dedicat el seu espai Cafè de la Federació del mes de gener a donar a conèixer els programes i serveis específics de la Fundació Seira que donen resposta a les necessitats financeres de les empreses federades.

Més de 30 cooperatives han assistit a una presentació de l’acció de la Fundació Seira enfocada a les cooperatives. Durant una hora, la seva directora, Joana Gómez, ha reiterat la voluntat de servei i disponibilitat de Seira cap a les cooperatives membres de la FCTC mentre donava a conèixer el pla d’acció de l’entitat, orientada a la projecció i desenvolupament del sistema financer, a fer créixer la cultura financera de les cooperatives i a promoure opcions d’accés al finançament.

La sessió ha estat qualificada unànimement de “molt interessant” i “positiva” per part de les persones assistents al Cafè. Concretament, Jordi Pujol, membre del consell de secció de Coop57 Catalunya, ha destacat la importància de la Xarxa Financoop, de la qual són membres, per donar resposta a les necessitats financeres de les cooperatives. “M’ha semblat una presentació molt ben estructurada i penso que la nova etapa de Seira obre una porta a la col·laboració”.

Per a David Cos, president de la cooperativa Escola Sant Gervasi i del Grup Clade, “ha estat molt positiu fer aquesta sessió, ja que és important pels associats tenir el mapa de les entitats que ens poden ajudar. Òbviament sempre trobarem que n’hi ha poques, però la percepció que he tingut avui és de punt de partida per treballar junts”.

També Jordi Marí, de la cooperativa IESMed i president de FETS, ha destacat “la necessitat que hi hagi una relació entre entitats i món financer, així com la oportunitat de remar junts que representa Seira i la claredat amb la queals’ha transmès la seva acció”.   

Com ja és habitual ,la presentació s’ha complementat amb un espai Face to Face en el qual les persones assistents al Cafè podien comptar amb un temps d’atenció personalitzada per part de la persona ponent. En el cas del finançament aquest espai ha complementat el servei d’orientació financera que ofereix la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya als seus associats amb el suport de la Fundació Seira.