CA | EN

Ja podeu llegir un nou número de Nexe

05 febrer 2014
El número 33 de Nexe ja està disponible. Hi trobareu articles i reflexions sobre el cooperativisme que ve, un debat sobre els consells rectors i un glossari de termes econòmics, entre d'altres temes.

Podeu consultar el nou número de Nexe al seu web o descarregar-vos la revista en PDF. Hi trobareu els següents continguts: 

La botiga de tota la vida amb esperit cooperatiu ens explica el projecte innovador de Coopmercat, del grup cooperatiu Taller Escola de Barcelona (TEB). Coopmercat és una tenda a mig camí entre la botiga de barri i l’agrobotiga, ven productes de les cooperatives i hi treballen persones amb discapacitat.

El cooperativisme que ve analitza algunes tendències emergents del cooperativisme català, fruit de factors com la crisi, el prestigi actual del cooperativisme i les modificacions en els hàbits de consum i les noves tecnologies de la informació.

Quan parlen d’economia, els mitjans de comunicació utilitzen contínuament una sèrie de paraules, com la prima de risc, o de sigles com el FROB, que sovint no sabem ben bé què signifiquen. Per orientar-nos, Toni Oró ha elaborat el Glossari de termes econòmics per a cooperativistes.

Com funcionen els consells rectors de les nostres cooperatives? De quina manera es relacionen amb els altres òrgans societaris i amb la gerència? Per respondre a aquestes preguntes i d’altres similars, vam reunir en una mateixa taula membres dels consells rectors de Suara, Grup Integral, Mol-Matric i Escola Sant Gervasi. D’aquell debat n’ha sortit Radiografia del Consell Rector.

Cinc reptes per a una dècada intenta concretar a casa nostra els cinc objectius establerts per l’ACI en el pla Visió 2020 que s’han de dur a terme en el període 2011-2020. Ester Vidal ens parla de participació, Joan Ramon Dalmau de sostenibilitat, Jordi Garcia d’identitat i missatge cooperatiu, Perfecto Alonso de marc jurídic i Xavi Teis de capital fiable.

“Maravillas Rojo: ‘Els emprenedors són capaços de detectar els reptes socials’” és el títol que hem donat a l’entrevista que vam fer a Maravillas Rojo, una persona ben coneguda per la seva llarga trajectòria professional en el camp de la promoció econòmica, la innovació i la creació d’empreses. Amb ella tractem els reptes de l’emprenedoria social i de l’economia social i cooperativa. 

Temàtiques Comunicació, Cooperatives, Publicacions Any 2014