CA | EN

El Baix Llobregat promou les cooperatives

12 març 2014
La suma de Viladecans, El Prat del Llobregat i Sant Joan Despí al programa Municipi Cooperatiu fa pujar a quatre els ajuntaments del Baix Llobregat compromesos amb la promoció del cooperativisme.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya dóna la benvinguda a tres nous ajuntaments adherits al programa Municipi Cooperatiu: El Prat del Llobregat, Viladecans i Sant Joan Despí. Aquest tres municipis, juntament amb Sant Boi del Llobregat -que ja es va adherir al programa Municipi Cooperatiu en el 2013- treballaran coordinadament per promocionar l’empresa cooperativa en l’àmbit local.

Els quatre municipis adherits del Baix Llobregat treballaran de forma conjunta, amb la intenció de compartir recursos i serveis per arribar a més cooperatives i més persones emprenedores. Actualment s’està definint el pla d’acció i, properament, està previst que comencin les actuacions: sessions de sensibilització a l’empresa cooperativa, itineraris formatiuS, acompanyament en l’elaboració de plans d’empresa o els Cafès de la Federació, entre d’altres. 

Municipi Cooperatiu és un programa de difusió i sensibilització del cooperativisme de treball iniciat a principis de 2013 per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya amb l’objectiu de promoure la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la sensibilització de l’economia cooperativa al territori. 

Els tres nous municipis cooperatiu s’afegeixen als que ja s’hi van sumar el 2013, com són Sitges, Sant Boi del Llobregat, Granollers, Sant Cugat, Girona, Vilafranca del Penedès i Sabadell.