CA | EN

Infografies per comunicar

29 maig 2014
Una nova sessió del Cafè de la Federació permet conèixer els secrets de les infografies com a tècniques per presentar informació de forma visual.

Unes 15 persones membres de cooperatives federades han assistit a la sessió de maig del Cafè de la Federació, l'espai d'intercooperació i coneixement que cada mes porta una persona experta sobre temes de gestió empresarial, innovació, màrqueting i altres aspectes útils per potenciar el creixement de les cooperatives. 

Consultor en gestió de la informació, innovació, gestió del coneixement i aprenentatge, Ignasi Alcalde ha guiat la sessió explicant els tipus d'infografia existents, la metodologia prèvia i les eines existents per crear infografies.

El ponent ha insistit en que visualitzar dades consisteix a "mostrar estratégicament y visualment les dades. Cal fer-ho de manera que ajudin a la comprensió i, posteriorment, a la presa de decisions".

Des de la cooperativa La Factoria Náutica, constituïda fa dos anys, han assistit tres persones sòcies a la sessió i han participat a l'espai "Face to Face" d'intercanvi amb el ponent. German de Soler ha valorat el Face to Face com una possibilitat "d'aprofundir en la visualització de la informació" i, juntament amb els seus socis, ha afirmat que s'ha quedat "amb ganes d'aprendre més sobre el tema". 

Posada en marxa fa més d'un any, el Cafè de la Federació s'ha consolidat com un espai d'intercanvi i aprenentatge que permet obtenir una visió genèrica d'un tema. Des de la cooperativa L'Apòstrof, Carles Masià, ha valorat positivament la iniciativa "permet obtenir una pinzellada d'un tema i contextualitzar tendències". 

Mensualment el Cafè de la Federació ofereix una cita a les cooperatives federades. Consulteu la nostra agenda per conèixer la propera sessió.