CA | EN

Ronda amb partits polítics sobre la Llei de Cooperatives

13 juny 2014
La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha iniciat una ronda de converses amb els responsables d'economia social dels partits polítics amb l'objectiu de donar a conèixer el posicionament de les cooperatives de treball davant la nova Llei, actualment en fase de tràmit parlamentari.

Els representants dels partits polítics han acollit favorablement les propostes de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya que recullen les aportacions de les empreses federades.

A les diferents reunions amb els parlamentaris s’han fet propostes en els àmbits de suport a la constitució de cooperatives pel que fa al nombre de persones mínimes per constituir una cooperativa i a la necessitat de reduir els punts obligatoris dels estatuts.  En l’àmbit de la gestió cooperativa, la Federació ha fet aportacions sobre la figura de l’administrador únic i les responsabilitats del Consell Rector i l’Assemblea. En l’àmbit del finançament ha treballat específicament els percentatges dels fons de reserva, la no repartibilitat dels fons així com el seu destí.

En tant que entitat representativa del cooperativisme, que promou les 3.000 cooperatives de treball, la FCTC serà convidada properament a comparèixer al Parlament de Catalunya per donar a conèixer el seu posicionament davant la Llei.

La trobada amb els representants dels partits polítics al Parlament de Catalunya, que es completarà en els propers dies, ha contribuït a visualitzar la cooperativa, un model empresarial en creixement, generador d’ocupació de qualitat i arrelat al territori. 

Temàtiques Comunicació, Cooperatives, Federació Any 2014