CA | EN

Cafè de la federació: nous instruments financers

04 juliol 2014
Una nova sessió del Cafè de la Federació aquest mes de juliol ha permès presentar nous instruments financers així com el programa d'orientació financera de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Vehiculat a través de la Fundació Seira, el programa d’orientació financera ofereix suport en la diagnosi de les necessitats de les cooperatives federades, acompanyament en la negociació bancària, identificació de les solucions més adequades per a cada situació i prestació de garanties.

De caràcter totalment gratuït, el programa d’orientació financera per a cooperatives federades ha estat presentat per la directora de la Fundació Seira, Joana Gómez, qui de la mà dels representants de Laboral Kutxa i Banc de Sabadell ha donat a conèixer productes de finançament d’inversions, com ara leasing/renting i préstecs per finançar projectes d’inversió així com, en el finançament de circulant, el factoring i el confirming.

Des de la cooperativa Musicar de Sant Cugat del Vallès, dedicada a l’ensenyament musical i recentment federada, Xavier Asensio ha assegurat “em sembla molt interessant l’opció de pignorar diners per prestar garanties que ofereix Seira a les  cooperatives federades”.

Per la seva banda Jordi Sala, que ha participat a l’espai Face to Face des de la cooperativa d’arts gràfiques Artfic creada a Manresa fa 18 anys, assegura que “el tema del factoring pot ser útil per a nosaltres perquè un deute molt gran ens pot fer mal”

El Cafè de la Federació és un espai de relació i aprenentatge que mensualment convida una persona experta per tractar un tema empresarial.

Consulteu la nostra agenda per conèixer les properes convocatòries del Cafè de la Federació.