CA | EN

Benvinguda a les noves cooperatives

09 juliol 2014
Amb gairebé tres noves cooperatives de treball federades al mes, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha donat la benvinguda a disset noves empreses durant els sis primers mesos de l'any 2014.

Entre gener i juny a la Federació s’han incorporat cooperatives com Cisec, una entitat de serveis per a joves que, després de vint-i-dos anys com a associació, s’ha transformat en cooperativa. Immediatament, es van federar. El seu gerent, Joan Martínez, ho explica “per a nosaltres la Federació vol dir intercooperar. Es tracta de fer servir aquesta plataforma com un trampolí que ens ha de servir per multiplicar-nos. Ara podem treballar amb una xarxa potent que possibilita contactes i si cal, ens permet créixer sense perdre la personalitat”.

Formar part de la Federació significa accedir al programa d’orientació financera que articula la Fundació Seira per a cooperatives membres. El testimoni de la cooperativa n’Klowo arriba des del seu blog en forma d’agraïment pel suport rebut “Gràcies a la Joana Gómez de la Fundació Seira, perquè ens va fer un lloc a la seva agenda molt ràpid, obrint-nos les portes com si fos casa nostra, intercedint per nosaltres i fent-nos una mica més fàcil el camí del finançament i de la gestió dels números. Gràcies a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i en especial a la Dolors Ferré, per dir-nos que no ens preocupéssim per res i que vinguéssim a conèixer-los”.

I tot i la seva joventut en el món cooperatiu, a NatTurístic, una cooperativa de treball creada a Vallirana a partir del concurs d’emprenedoria cooperativa i que s’encarrega de posar en marxa l'oficina local de turisme, han vist clar que havien de fer-se membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC). Una de les seves sòcies, la Núria Tortosa, valora especialment la proximitat de l’equip de treball “Valorem molt que, sempre, tot i ser una petita cooperativa, a la Federació es mostren molt propers”.

Cisec, N’klôwô i NatTurístic són tres de les noves cooperatives incorporades a la Federació la primera meitat de l’any. Sumant un total de 17, totes elles s’ubiquen a la província de Barcelona i operen a partir de diversos sectors d’activitat, des de l’atenció a les persones, les tecnologies de la informació, la fabricació i distribució de cervesa, la indústria del metall o l’assessoria jurídica, educació infantil o l’ensenyament musical, entre d'altres. 

Podeu veure les cooperatives que formen part de la Federació al nostre cercador.

 

Temàtiques Comunicació, Cooperatives Any 2014