CA | EN

Tercera sessió del grup d'innovació de cooperatives

10 juliol 2014
Una nova sessió de treball del Grup d'Innovació de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha permès enfocar-se als aspectes en els quals es pot innovar, per què i quan fer-ho.

Durant la sessió conduïda per Jordi Grau -economista, auditor i assessor fiscal-,  s’ha fet una àmplia exposició sobre com gestionar la innovació, tractant aspectes com:

  • El lideratge i la direcció d’equips
  • Indicadors de mesura i de retorn
  • Calcular el retorn de la innovació implantada
  • Gestió dels actius clau
  • Metodologies de gestió i aplicació de la innovació
  • Deduccions fiscals i de seguretat social

La trobada del Grup d'Innovació ha permès facilitar eines i recursos per ajudar a definir la innovació dins del pla de gestió de l’empresa. A través de les diferents sessions, s'ha elaborat un model Canvas que funcionarà com una eina per ajudar a detectar en què innovar dins cadascuna de les empreses participants de cara a que el procés sigui més eficaç i sostenible a curt, mig i llarg termini.  

A més, s’ha proposat la cooperació en xarxa com una eina que facilita la gestió de la innovació i la creativitat necessària en el cas que l'empresa requereixi el treball col·laboratiu per executar la innovació o també en el cas que la dimensió no permeti un departament específic per a la innovació.

Aquí podeu consultar la presentació de la sessió.

Després de l’aturada de l’estiu, el grup reprendrà la seva activitat amb dues sessions previstes pel setembre i novembre. Properament us facilitarem les dates concretes. Les sessions realitzades fins ara han tingut una valoració mitjana de 8 sobre 10.

Us recordem que el Grup d’Innovació està obert a la participació de totes les cooperatives federades.