CA | EN

Microcrèdits per a cooperatives de treball

17 setembre 2014
La Fundació Seira i MicroBank signen un conveni que destinarà un milió d'euros anuals en microcrèdits per a cooperatives de treball.

L’acord és conseqüència en la voluntat de la Fundació Seira de millorar i fer créixer les fonts de finançament accessibles a les cooperatives que formen part de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Com a conseqüència de l’acord, les persones emprenedores amb un projecte empresarial de cooperativa o les cooperatives constituïdes recentment tindran l’oportunitat d’obtenir finançament fins a 25.000 euros sense garanties reals o avals mínims. Els projectes empresarials cooperatius hauran de presentar un pla de negoci validat per una de les entitats que forma la xarxa Catalunya Emprèn i de la qual és membre la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

El conveni signat entre la Fundació Seira i MicroBank amplia el ventall d’opcions de finançament disponibles per a les cooperatives de treball i, alhora, permet donar a conèixer el cooperativisme a la banca tradicional. “Aquest acord posa de manifest la confiança que desperten les cooperatives i el potencial de generació i creació d’ocupació que impliquen les empreses on l’actiu són les persones”, afirma Perfecto Alonso, president de la Fundació Seira i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Els microcrèdits disponibles per a cooperatives en fase de creació s’afegeixen a altres instruments com ara el Fons Acció Solidària Contra l’Atur dotat per la Fundació Seira amb 200.000 euros i que ja ha finançat més de quinze empreses cooperatives. A més, la signatura de convenis durant 2014 amb entitats com la Caixa d’Enginyers o Laboral Kutxta ha permès incorporar les cooperatives com a destinataris de determinats productes financers adreçats a microempreses.

La Fundació Seira és una entitat que té com a finalitat principal el suport i la promoció del cooperativisme de treball a partir de la millora de la cultura financera de les seves empreses i la cerca de noves fonts de finançament per a l’economia social i cooperativa. 

Temàtiques Cooperatives, Creació, Economia, Finançament Any 2014