CA | EN

Finançament davant dels retards de pagament de la Generalitat

08 octubre 2014
La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya articula un mecanisme de finançament per a les cooperatives federades davant els retards en els pagaments de la Generalitat de Catalunya
En el marc de les accions engegades per oferir solucions a les cooperatives de treball davant el retard en els pagaments anunciat per la Generalitat de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha impulsat la signatura d'un acord entre Fundació Seira i Coop57 que suposarà la creació d'un fons d’un milió euros per part de Coop57, amb l’aval del 25% per part de la Fundació Seira.

Aquest fons permetrà activar operacions de cessions de crèdit vinculades als drets de cobrament de factures i convenis concrets amb reconeixement del deute per part de la Generalitat. Un cop feta la cessió de crèdit, Coop57 farà un avançament de fins al 85% de la quantitat cedida. La Fundació Seira prestarà la garantia del 25% de les operacions, fet que permetrà reduir el cost financer per a les cooperatives de treball fins a un tipus interès del 6,25%, sense costos addicionals (comissió d’obertura, costos notarials o de tramitació, etc.). 

Coop57 aportarà la seva experiència en aquest sector amb un compromís d’agilitat i resposta ràpida. Per accedir-hi, caldrà que les cooperatives siguin membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i sòcies de Coop57.

D'altra banda, us recordem que la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya disposa del Programa d'Orientació Financera, una eina al vostre servei que us permetrà fer una diagnosi de les necessitats financeres de la vostra cooperativa i us ajudarà en la presa de decisions relacionades amb l’àmbit de l’accés al finançament.
 
Així mateix, producte dels acords signats per Fundació Seira, les cooperatives federades gaudeixen del suport de Laboral Kutxa i Caixa d’Enginyers amb l’aval del 50% per part d’Oinarri, així com el compromís del Banc Sabadell-Atlántico, de prestar diferents solucions en el finançament del circulant.
 
Si desitgeu més informació sobre les operacions de cessió de crèdit o les diferents propostes de finançament per a cooperatives poseu-vos en contacte amb la directora de Fundació Seira, Joana Gómez, al 93 332 41 81 o per correu electrònic joana.gomez@fundacioseira.coop