CA | EN

Eines per gestionar la morositat a l'empresa

17 octubre 2014
"La morositat és una realitat i no una fatalitat", explica el ponent del Cafè de la Federació a la trobada mensual amb cooperatives. Francesc Xavier Olsina i Pau ha donat les claus per gestionar els impagaments en el dia a dia.

El Cafè de la Federació, la nostra cita mensual de coneixement i relació en l'àmbit de la gestió empresarial, la innovació, la comunicació o altres temes, ha estat dedicat aquest mes d'octubre a coneìxer les claus per enfocar la morositat a l'empresa. 

Francesc Xavier Olsina, economista, ha emmarcat la morositat com un risc inevitable i real, amb el qual les empreses conviuen i ha enfocat la seva xerrada a explicar de quina manera les cooperatives es poden dotar d'eines per minimitzar-la. 

Davant les cooperatives federades de diversos àmbits i dimensions, Olsina ha fet recomanacions tendents a millorar el coneixement concret dels clients i molt especialment a millorar els protocols, la documentació de les operacions i la coordinació entre departaments o àrees comercials i financeres. A més, ha recomanat utilitzar mètodes de pagament on la responsabilitat recaigui en el cobrador i no en el pagador. 

Malgrat que, segons Olsina, les cooperatives enfronten els mateixos obstacles que qualsevol empresa en la gestió d'impagats, el fet que hagin augmentat les dificultats per accedir al finançament bancari ha posat en evidència el problema major de liquiditat que pot representar un augment de la morositat.

El Cafè de la Federació és una trobada amb cooperatives federades que oganitzem un cop al mes i que està obert a les cooperatives membres. Consulteu la nostra agenda per conèixer les properes convocatòries.