CA | EN

Aracoop acompanya 50 cooperatives federades

29 octubre 2014
El programa de suport al cooperativisme i a l'economia social Aracoop ha donat suport a unes cinquanta cooperatives integrants de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya en diversos programes de formació i acompanyament durant 2014.

La cloenda de la primera edició del programa Aracoop, del qual la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, n'és entitat sòcia, ha permès a unes cinquanta cooperatives de treball federades comptar amb assessorament professional expert per millorar de la seva viabilitat i el seu potencial de creixement. Les cooperatives federades s'han beneficiat d'accions en els àmbits de creixement i internacionalització, viabilitat i enfortiment, així com formació directiva, juntament amb altres entitats de l'economia social fins arribar a les 150 que han participat al programa. 

A més, el programa Aracoop ha estat una oportunitat per a una vintena de cooperatives de treball federades que han actuat com a empreses proveïdores en accions com l'elaboració de material audiovisual, la formació directiva o la divulgació del cooperativisme als centres educatius, entre d'altres. 

Més de 6.500 persones s'han beneficiat de les 361 activitats presencials i 68 productes desenvolupats a tot el territori pel programa, dotat amb un milió d'euros, aquest 2014. Les xifres han estat presentades juntament amb les dades de creixement de l'ocupació a les cooperatives, pel Director General d'Economia Cooperativa, Xavier López, i el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso, aquest 28 d'octubre de 2014, coincidint amb l'acte de cloenda del programa, al qual van participar nombroses cooperatives federades.

Aracoop  és un programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació en el context de Catalunya Emprèn, amb la participació de la Confederació i les Federacions de cooperatives i amb la col·laboració de més de 80 institucions públiques i privades implicades en la creació i creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa. 

De cara a 2015, la Generalitat de Catalunya té prevista una nova edició del programa Aracoop que complementarà la primera edició i permetrà consolidar els eixos estartègics d'ampliar, renovar i enfortir la presència i la viabilitat de les empreses d'economia social i cooperativa. 

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya donarà a conèixer a les empreses que en són membres la data de publicació de les noves licitacions per a 2015.