CA | EN

Títols participatius per fer créixer El Timbal

10 desembre 2014
El centre de formació i creació escènica El Timbal arrenca una campanya de cerca de fons amb títols participatius i avals mancomunats que permetrà finançar l'adequació d'un nou local i donar resposta al procés de creixement de la cooperativa. El Timbal és una de les cooperatives que ha passat pel programa d'Orientació Financera de la Federació.

La campanya de cerca de finançament iniciada per El Timbal s’articula a partir de dues eines a l'abast del cooperativisme que, a més, impliquen fer créixer la seva base social.

Fins a finals d’any, qualsevol persona pot comprar títols participatius per valor de 500 euros a retornar en tres anys i amb una remuneració anual del 2%, molt per sobre que la que marca el mercat. Existeix també l’opció de col·laborar mitjançant la fórmula dels avals mancomunats per un import mínim de 800 euros i un màxim de 4000 euros. Es tracta d’avals que no representen cap desemborsament, només el compromís de respondre per l’import avalat en una operació a càrrec de Coop57. El Timbal és una de les 50 cooperatives que aquest 2014 han passat pel programa d'Orientació Financera de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. 

Nombroses persones, alumnes i ex-alumnes de l'escola, han participat a la campanya de recerca de fons amb un vídeo que explica com és el projecte de futur de El Timbal.  

El Timbal ha calculat en 337.000€ la inversió necessària per adequar un nou local a Barcelona que doni resposta a la seva activitat actual i els permeti desenvolupar noves àrees com la formació a escoles de negocis. El seu procés d’innovació inclou esdevenir el 2015 la primera escola privada homologada de teatre al nostre país que podrà impartir el Grau Superior en Tècniques Teatrals d’Actuació.

Amb 45 anys de trajectòria i més de 15.000 alumnes, entre ells figures actuals de la creació escènica, la història de El Timbal fa un gir fa cinc anys quan es transforma en cooperativa. El canvi de fórmula jurídica els permet créixer econòmicament i en persones sòcies, incorporar nous alumnes i posar en marxa noves àrees de treball. A més, el fet de ser cooperativa posa al seu abast empreses expertes en diverses àrees, membres de la Federació, que els han acompanyat en el seu procés de creixement a partir de processos d'intercooperació.