CA | EN

Es restableix l'Intergrup d'Economia Social al Parlament Europeu

22 desembre 2014
La Conferència de presidents del Parlament Europeu aprova el restabliment de l'Intergrup d'Economia Social amb el suport de més de 80 diputats de sis grups polítics diferents.

La reactivació de l'Intergrup afavorirà que el sector de l'economia social es pugui potenciar com a motor de creixement als països de la Unió Europea.

Desde fa uns mesos les organitzacions i entitats europees d'economia social han treballat per aconeguir l'aprovació de l'Intergrup, que permet canalitzar directament dins del Parlament Europeu les iniciatives i reformes legislatives relacionades amb l'economia social.

Un intergrup al Parlament Europeu és un espai per compartir visions de representants de diferents grups polítics i de la societat civil sobre temes d'actualitat

De forma concreta, l'Intergrup d'Economia Social permetrà un diàleg entre les empreses que formen part de l'Economia Social i el Parlament Europeu. A més es tracta d'una eina essencial per garantir que el Parlament Europeu i la Comissió Europea tindran en compte l'economia social en el moment d'activar les seves polítiques. 

L'Intergrup d'Economia Social és un dels 28 que van ser aprovats el passat 11 de desembre pel Parlament Europeu dins d'una llista de 45. Les properes setmanes els intergrups aprovats iniciaran la seva tasca d'interlocució.