CA | EN

Acaba la ronda per presentar propostes a les municipals

28 abril 2015
Representants de la Federació s'han reunit aquest mes amb els grups municipals de la CUP, CIU, PP i Ciutadans acabant la ronda iniciada amb ERC, Barcelona en Comú i PSC el mes passat. per presentar les propostes de la FCTC per promoure el cooperativisme davant la cita electoral de les municipals.

La ronda de trobades amb representants polítics aquest mes d'abril s'ha completat amb reunions als ajuntaments de L'Hospitalet, Girona, Granollers i Sant Cugat, membres del programa Municipi Cooperatiu. Tots ells han reiterat el seu compromís amb la promoció del cooperativisme al conèixer les propostes elaborades per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya davant la imminència de les eleccions municipals. 

A Barcelona, els representants de la Federació han estat en contacte amb tots els grups que competeixen per l'alcaldia i s'han reunit aquest mes d'abril amb la CUP, CIU, PP i Ciutadans completant així la ronda iniciada el mes passat amb Barcelona en comú, ERC i PSC. 

Entre les mesures proposades per promoure el cooperativisme a les municipals, la FCTC reclama:

  • La dotació econòmica dels programes municipals destinats a la creació de cooperatives,
  • Suport específic per a la incoporació de persones joves a les cooperatives i fomentar-ne l'aprenentatge a les escoles, instituts i estudis de grau superior,
  • Afavorir la creació de cooperatives d'alumnes, reconèixer el cooperativisme com un agent social i econòmic amb presència en el diàleg institucional i en els espais de decisió econòmica i laboral.
  • Promoure l’aplicació eficient de clàusules socials per a l’accés als concursos públics basats en el compromís efectiu de creació d’ocupació, desenvolupament local, cohesió social com ho fan les cooperatives. 
  • Promoure la creació d’instruments que millorin l’accés al finançament i la capitalització de les cooperatives per a la realització de nous projectes i per una òptima adequació financera. 
  • Eliminar els obstacles que enfronten els processos de reconversió empresarial i relleu generacional.

Llegiu el document sencer de mesures de foment del cooperativisme que ha impulsat la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. 


Temàtiques Cooperatives Any 2015