CA | EN

Presentat el Baròmetre de l'ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya

28 abril 2015
La Confederació -patronal del Tercer Sector Social de Catalunya- presenta els resultats del primer Baròmetre de l'Ocupació, una iniciativa que permetrà conèixer l'estat i l'evolució de l'ocupació que genera el Tercer Sector Social català.

Presentat en un acte que va comptar amb la participació de representants de les cooperatives federades Delta i Eduvic, així com de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya membre de La Confederació, els resultats del primer Baròmetre de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya, ofereixen dades que posen de manifest la resistència a la crisi i els esforços per mantenir l'ocupació en ple context de recessió. 

El baròrmetre de l'ocupació del Tercer Sector, impulsat per La Confederació, de la qual forma part la FCTC, destaca pel que fa a la dimensió i volum de contractació, que les entitats i empreses que conformen Tercer Sector Social català segueixen una tendència similar a les empreses catalanes, i un 92% tenen menys de 250 persones contractades. D'aquestes, cal destacar que bona part de les entitats (38%) concentren entre 10 i 49 persones contractades.
 
El baròmetre reconeix que el Tercer Sector a Catalunya està altament feminitzat, amb un 71% de dones contractades i també insisteix en la necessitat de  millorar el finançament del sistema de serveis socials i avançar cap a un model que permeti una major estabilitat dels equips professionals. Entre els principals reptes destaca la necessitat de millora del finançament i de la contractació pública de serveis socials i d’atenció a les persones així com el reconeixement  el reconeixement polític i social del sistema de serveis socials com a part imprescindible de l’Estat del Benestar. 
 
Consulteu el baròmetre complet al web de La Confederació
 
El baròmetre del Tercer Sector Social de Catalunya va ser presentat el passat 28 d'abril en un acte públic al Museu Marítim de Barcelona amb el suport de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya.