CA | EN

Ruta per les cooperatives de Sants per celebrar el Dia Internacional

29 juny 2015
Un recorregut pel cooperativisme històric i contemporani permet conèixer el teixit cooperatiu de Sants i celebrar el Dia Internacional, amb el lema de "Les cooperatives promouen l'equitat".

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC) se suma a les diverses activitats de promoció del cooperativisme amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives. Aquest dimarts 30 de juny a les 11h00 una ruta guiada permetrà descobrir el patrimoni històric i contemporani de les cooperatives de Sants, un dels barris amb més concentració de cooperativista de la ciutat de Barcelona.

La ruta s’iniciarà al carrer Premià 15, l’antiga seu de L’Empar Obrer i actualment espai de treball de nombroses cooperatives i federacions, entre elles la FCTC. Tot seguit es visitaran les cooperatives Alternativas Económicas, editora de la revista del mateix nom, CoopdeMa, botiga-taller de bicicletes, LaCol Espai d’Arquitectura, i CoopMercat, la botiga de productes cooperatius impulsada pel TEB. El recorregut serà guiat per la cooperativa de Sants La Ciutat invisible.

L’activitat forma part del cicle “Portes obertes” organitzat per commemorar el Dia Internacional de les Cooperatives, i en el qual fins el 4 de juliol diverses empreses cooperatives proposen activitats de lliure accés per donar a conèixer la seva acció, productes o forma de treballar. La diversitat de les propostes respon a la varietat de sectors en els que s’inscriuen les empreses cooperatives. S’hi poden trobar des de tast de productes ecològics a tallers d’entrevistes en anglès, xerrades sobre cooperativisme o sessions de contes per a infants. Vegeu les activitats proposades a http://www.aracoop.coop/Dic/22-juny-4-juliol/

A més, els catorze ajuntaments membres del programa Municipi Cooperatiu de la FCTC dedicat a la promoció del cooperativisme al territori, estan compromesos amb la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives, promogut per les Nacions Unides a tot el món amb el lema de “Les cooperatives contribueixen a l’equitat”.

Els actes de commemoració del Dia Internacional de les Cooperatives culminaran dissabte 4 de juliol amb un sopar popular al barri de Sant Andreu de Barcelona. 

Temàtiques Barri Cooperatiu, Comunicació, Cooperatives Any 2015