CA | EN

Nova eina de planificació econòmico-financera

17 juliol 2015
La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Fundació Seira impulsen FemPla, una nova eina al servei de les cooperatives federades per donar-los suport en la planificació econòmico-financera.

Les cooperatives que formen part de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ja poden accedir FemPla, una nova eina online de planificació econòmico-financera que busca facilitar la presa de decisions en aquest àmbit.

L’ús de FemPla permet a les cooperatives conèixer quines són les necessitats reals de finançament tant pel que fa a les inversions com pel circulant. També permet validar la capacitat de l’empresa per generar beneficis a futur i, d’aquesta manera, optimitzar els recursos financers existents a les cooperatives per complir els seus objectius empresarials.

Gràcies a l’eina, les cooperatives podran fer projeccions del compte de resultats a tres anys, de l’estat de tresoreria a dotze mesos, balanços de situació a dotze mesos així com ratis d’anàlisi econòmico-financera, instruments essencials per generar confiança entre les entitats bancàries i inversors. A més, FemPla permet descarregar fitxers i incorporar-los en la negociació bancària. 

Dissenyada amb el suport de la Fundació Seira, l’eina FemPla està al servei de totes les cooperatives federades que desitgin millorar la seva planificació. També està disponible per aquelles persones emprenedores que es plantegen fer una projecció del seu negoci cooperatiu.

Per utilitzar FemPla només cal accedir a l’eina a través del web de la Fundació Seira i, a través de l’aplicatiu corresponent, crear un usuari i una clau d’accés pròpia. L'eina es pot utilitzar de forma intuïtiva i disposa, a més, d’un tutorial de suport online. De cara a la tardor està previst organitzar una formació que permeti conèixer en detall el seu funcionament.

L’eina de planificació econòmico-financera s’afegeix a l’actual ventall d’opcions disponibles per a les cooperatives federades per millorar el seu accés al finançament amb el suport de la Fundació Seira. 

Temàtiques Avantatges, Finançament Any 2015