CA | EN

Acreditats com a Agents d'Internacionalització

30 juliol 2015
La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha rebut el reconeixement de la Generalitat com a entitat de suport a la internacionalització que permetrà realitzar acompanyament personalitzat a les cooperatives en el seu procés de venda a l'exterior.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha participat a la primera trobada d’Agents de Suport a la Internacionalització, convocada per la Generalitat de Catalunya a la seu d’ACCIÓ i presidida pel conseller d’Ocupació Felip Puig, aquest dimecres 30 de juliol de 2015.

Aquest nou reconeixement a la FCTC permetrà que les cooperatives federades disposin de l’acompanyament necessari per vendre a l’exterior. El suport a la internacionalització de les cooperatives forma part del Pla de Treball de la FCTC que busca, d’aquesta forma, fer créixer el 20% d’empreses federades que durant 2014 van realitzar vendes internacionals, segons el Baròmetre cooperatiu

La creació de la figura de l’entitat Agent de Suport respon a dos propòsits: facilitar a les empreses que identifiquin les entitats que els poden donar resposta a la seva internacionalització, i establir eixos de col·laboració públicoprivada per al disseny de les polítiques d’internacionalització de l’economia catalana.

Juntament amb la resta d’entitats acreditades, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya participarà al nou Grup de Treball d’Internacionalització del Consell Català de l’Empresa per contribuir a la planificació, seguiment, acompanyament i avaluació de la política d’internacionalització del Govern. A més, els agents de suport a la internacionalització impulsaran el treball en xarxa, la col·laboració i l’intercanvi de bones pràctiques.

Programa de Cupons a la Internacionalització

A més, la Generalitat, a través d’ACCIÓ, posa en marxa un nou programa de suport a les empreses que volen iniciar-se en l’exportació. Es tracta dels Cupons a la Internacionalització, que compten amb un pressupost de 0,5M€ per a la contractació de serveis professionals orientats a la sortida als mercats exteriors.

Els serveis que es podran contractar –a través de les entitats empresarials que actuen com a Agents de Suport a la Internacionalització – són la creació de plans de promoció internacional, el disseny de webs per a mercats exteriors, gestió de concursos i licitacions internacionals o gestió de registres de marca i patents, entre d’altres. L’ajut màxim per empresa serà de 4.000€.

Temàtiques Internacionalització Any 2015