CA | EN

Presentem FemPla i CapitalCoop

22 setembre 2015
El grup de finances de la Federació es reuneix per conèixer les eines FemPla i CapitalCoop, dos instruments financers que donen resposta a la necessitat de capitalització i les noves formes d'anàlisi del risc.

Gairebé una trentena de representants de cooperatives integrants de la Federació han participat aquest dimarts 22 de setembre a la segona trobada del grup de finances, dinamitzat per la Fundació Seira.

La sessió ha permès conèixer dos instruments financers al servei de les necessitats de les cooperatives. Es tracta de CapitalCoop, un programa que busca reforçar els fons propis, i també FemPla, una eina que facilita a les cooperatives una resposta a les noves formes d'analisi de risc per part de les entitats financeres. 

Durant la presentació, la directora de la Fundació Seira, Joana Gómez, ha destacat la "pertinència dels dos instruments financers, cadascun amb la seva particularitat".

Gràcies a Capitalcoop, les cooperatives de treball podran millorar la seva solvència financera i, així, transmetre confiança per accedir a finançament i impulsar els seus projectes de creació, creixement o consolidació. 

A banda, l'eina FemPla facilita, entre d'altres, la presa de decisions respecte les inversions i recursos, valida la capacitat de la cooperativa per generar beneficis a futur a partir de les inversions, així com claredat i transparència en la projecció de futur. 

Durant la trobada del Grup de Finances s'ha anunciat la propera convocatòria d'una sessió formativa amb Aposta a finals d'octubre dedicada a l'eina FemPla.

El Grup de Finances està obert a les persones amb responsabilitat a les àrees financeres a les seves cooperatives i és una oportunitat per tractar temes d'interès comú en un espai favorable a la intercooperació. 

Temàtiques Economia, Federació, Finançament, Formació Any 2015