CA | EN

Més participació al programa Aracoop

29 octubre 2015
Més de 6.600 persones i de 500 entitats participen a l'edició 2015 d'Aracoop, que tanca la seva segona convocatòria en un acte on assisteixen desenes de cooperatives federades beneficiàries del programa.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, juntament amb nombroses cooperatives federades i entitats van assistir a la cloenda del programa Aracoop, que té per objectiu posar en valor l’economia social i cooperativa com un model empresarial estratègic i transformador de realitats socials

El programa està impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació en el context de Catalunya Emprèn, compta amb la participació de la Confederació i les Federacions de cooperatives i amb la col·laboració de més de 80 institucions públiques i privades implicades en la creació i creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa. 

La Generalitat de Catalunya ha destinat enguany 969.850 euros al programa Aracoop. Durant 2015 s'han desenvolupat 300 activitats, tant presencials com en línia, amb 6.640 persones participants i més de 500 entitats (empreses socials, cooperatives, escoles i altres entitats públiques i privades) s'hi han implicat.

En concret, més de 200 empreses i entitats de l’economia social i cooperativa han rebut algun tipus de suport per part d’aracoop: 30 nous projectes han participat en el programa de suport i acompanyament a la viabilitat, 25 empreses ja constituïdes d’entre 0 i 6 anys han millorat la seva viabilitat. 35 empreses (5 més que l’any anterior) han rebut assessorament expert per créixer i internacionalitzar-se mentre que 15 més han seguit el programa  per a l’elaboració de memòries de sostenibilitat, una novetat de l’edició d’enguany.

Així mateix 72 persones directives han millorat les seves competències, en visió estratègica, lideratge i comunicació eficaç (el triple que l’any anterior). 120 persones han participat en les sessions de creativitat i prototipatge. I fins a 470 tècnics d’empresa, assessors i professionals han participat en els tallers d’estratègia per dur a terme l’activitat professional en forma cooperativa a col·legis professionals i entitats de promoció econòmica.

Un altre aspecte que ha treballat l’aracoop és l’aprenentatge de l’empresa social i cooperativa a escoles i  universitats. El programa FesCoop, integrat en l’aracoop, ha realitzat tallers en 100 centres de secundària (per 75 l’any anterior). També s’han realitzat 33 visites escolars a cooperatives i s’han creat 28 cooperatives d’alumnes.

En l’àmbit universitari s’han ofert 50 places de pràctiques professionals a cooperatives, i, com a novetat d’enguany, s’ha celebrat una Jornada Interuniversitària Internacional.

Altres novetats d’aquesta edició han estat la celebració de Tallers de governança, gestió, participació i sistemes de finançament de projectes de l’economia social i cooperativa, en què han participat més de 250 persones, així com tallers virtuals per crear i posar en marxa cooperatives (de treball, de serveis i de consumidors i usuaris) en què han participat 84 persones.

A més, el programa ha desenvolupat 77 eines i recursos formatius i de comunicació entre els quals cal destacar l’app de geolocalització de cooperatives Cercacoop (disponible per a Android, iOS i Windows Mobile) i la websèrie “Les aventures de l’Ara i la Coop” que permeten conèixer de manera amena les diferents branques cooperatives així com diferents vídeos d’experiències i recursos d’aprenentatge. Totes les eines i recursos estan disponibles al web del programa www.aracoop.coop.