CA | EN

Informe sobre economia social i solidària a Barcelona

11 febrer 2016
L'Ajuntament de Barcelona destaca que el 8% de l'ocupació a la ciutat correspon a iniciatives en el camp de l'economia social i solidària. Existeixen projectes a tots els barris.

Un informe presentat per l’Ajuntament de Barcelona afirma que la ciutat registra 4.800 iniciatives a la categoria de l’economia social i solidària. Gairebé un 20% d'entre elles són empreses cooperatives, però també hi ha entitats del Tercer Sector, societats laborals, associacions, fundacions i xarxes d’intercanvi. Juntes, les entitats i empreses de l'economia social i solidària, generen un 8% de l’ocupació a la capital catalana i serien responsables del 7% del PIB barceloní.

Segons l'informe, tots els districtes de la ciutat registren empreses, iniciatives o experiències d’economia social i solidària. L’Eixample és el districte que en té més, amb un 19% del total i Nou Barris i Sant Andreu els que menys, amb un 6%. 

L'informe de l'Economia Social i Solidària de Barcelona ha estat elaborat per la cooperativa La Ciutat invisible, integrant de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. 

El govern de la ciutat de Barcelona vol fer de l’Economia Social i Solidària una eina per construir una economia local sobre bases noves i aposta per ella per donar resposta a l’emergència socioeconòmica. Entre d'altres mesures proposa facilitar la creació d’organismes que apleguin sectors que actualment no tenen espais d’articulació i també impulsar les clàusules socials en la contractació pública.

L’Ajuntament ja ha elaborat un pla de xoc amb mesures noves per fer créixer l'economia social i solidària a la ciutat de Barcelona.

Temàtiques Cooperatives, Economia, Empresa Social Any 2016

Arxius Descarregables