CA | EN

Badalona ja és Municipi Cooperatiu

10 març 2016
L'adhesió de Badalona al Municipi Cooperatiu es confirma amb la signatura de l'alcaldessa Dolors Sabater i el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso.

L’alcaldessa de Badalona i el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya han donat la llum verda a l'adhesió de la ciutat al programa Municipi Cooperatiu. Amb aquesta signatura es pretén aprofundir en el suport a les empreses cooperatives i fer difusió de les oportunitats que ofereix l'economia social. 

Badalona compta amb un gran nombre d'entitats i empreses que formen part del teixit econòmic social i té una tradició important d’empreses cooperatives. Per a l'Ajuntament de Badalona, "el cooperativisme és un model econòmic que interessa potenciar i consolidar a la ciutat pel fet que és participatiu, amb valors, basat en les persones i que posseeix unes estructures i un funcionament democràtics".

El Municipi Cooperatiu és un programa de difusió, creixement i sensibilització del cooperativisme de treball impulsat a diversos municipis catalans. Iniciat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, el programa promou la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la difusió, creixement i consolidació de l'economia cooperativa al territori. 

Des de l'inici del programa s'han sumat al Municipi Cooperatiu els ajuntaments de Granollers, Sant Cugat, Girona, Vilafranca del Penedès, Sant Boi de Llobregat, Sabadell, Sitges, L'Hospitalet, Sant Joan Despí, El Prat del Llobregat, Viladecans, Vallirana, Manresa, Sant Pere de Ribes, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Mataró. 

Temàtiques Cooperatives, Municipi Cooperatiu Any 2016