CA | EN

Trobada anual de Municipis Cooperatius

07 març 2017
La Federació de Municipis de Catalunya va acollir la trobada anual del programa Municipi Cooperatiu en la qual van participar la quasi totalitat d’ajuntaments socis.

La trobada anual de municipis cooperatius, el passat 2 de març, va permetre generar sinèrgies i connexions entre representants dels ajuntaments interessats a promoure el cooperativisme que formen part del programa Municipi Cooperatiu.

A més, es van donar a conèixer les bones pràctiques més representatives de l’any. Específicament, es va explicar el cas dels municipis cooperatius del Baix Llobregat que, des de la seva adhesió, són un exemple de treball en xarxa. El cas del Cafè de Mar a Mataró és una altra de les bones pràctiques ressenyades a la trobada, on es va posar en valor la creació del centre d’empreses d’economia social i cooperativa, la línia de suport a projectes d’emprenedoria social o l’espai culinari, entre d’altres.

Durant la trobada anual es va donar a conèixer els resultats de l’Estudi de Gènere, Conciliació, Transparència i Gestió Democràtica a les cooperatives i també es va presentar el projecte ValorSocial.coop

Cadascun dels ajuntaments participants al programa Municipi Cooperatiu dissenya amb el suport de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya el seu pla d’actuacions anual per promoure el cooperativisme. La trobada és molt útil per compartir experiències, conèixer novetats i treballar conjuntament per definir noves activitats.

Les dues Federacions van signar el 2016 un conveni de col·laboració per promoure el cooperativisme. La Federació de Municipis de Catalunya agrupa ens locals que sumen el 91% de la població a Catalunya, entre ajuntaments, diputacions, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades.

Temàtiques Cooperatives Any 2017