CA | EN

Programa de creació de cooperatives en sectors específics

27 abril 2017
Impulsem un programa de creació de cooperatives en sectors de tecnologies de la informació, arquitectura, restauració, periodisme, producció agroecològica i audiovisual.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya posa en marxa un programa pilot que vol promoure la creació de cooperatives en sectors d’activitat específics. El programa s’adreça a persones emprenedores interessades a crear cooperatives en els àmbits de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (NTIC), l’arquitectura, la restauració, el periodisme, la producció agroecològica i l’audiovisual i comunicació.

Els projectes cooperatius que siguin seleccionats per participar al programa rebran un acompanyament especialitzat amb l’objectiu de contribuir a desenvolupar i fer realitat el seu projecte cooperatiu. A més, rebran formació en gestió empresarial i cooperativa.

Aquelles persones amb projectes cooperatius en els àmbits esmentats estan convidades a presentar-se al programa i participar a la sessió informativa del proper 23 de maig, que tindrà lloc a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Més informació i inscripció a la sessió

Un cop realitzada la sessió informativa, es seleccionaran els projectes de cooperativa en sectors específics i, a partir del mes de juny, començarà l’acompanyament, consistent en:

 • Acompanyament personalitzat per a concretar el model de negoci, elaborar el pla d’empresa i posar en marxa el projecte.
 • Formació en els següents àmbits: 
  • Economia social, cooperatives i valors
  • Model negoci
  • Comercialització, estratègia vendes i comunicació
  • Estructura de costos i pla financer
  • Avaluació del negoci
 • Acompanyament legal per a la constitució de la cooperativa
 • Materials formatius i guies específiques per a la creació de cooperatives adaptades a cada sector/col·lectiu. 

El programa pilot creació de cooperatives en sectors d’activitat és un projecte que desenvolupa la Federació de Cooperatives de Treball en el marc d’una subvenció (POISES) concedida per CEPES i que incorpora finançament del Fons Social Europeu. 

 

Temàtiques Cooperatives Any 2017