CA | EN

Financoop, la trobada entre cooperatives i entitats financeres

08 maig 2017
La IV Jornada Financoop permet a sis cooperatives federades accedir a 14 milions d'euros en total per a projectes de creixement. L'espai cara a cara ofereix assessorament financer a més de 200 persones.

Durant la trobada de les finances cooperatives, que ha agrupat entitats membres de la xarxa Financoop i de l'economia social aquest divendres 5 de maig al Parc Tecnològic Barcelona Nord, s'han presentat els projectes de creixement de sis cooperatives, per un valor conjunt de 14 milions d'euros per als propers tres anys.

La IV Jornada Financoop va ser inaugurada pel president de la Fundació Seira i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, el comissionat d'Economia Solidària de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Via, i la consellera del Departament Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa. 

En un format de Ronda de Finançament, que ja va ser provat el 2015, les persones representants dels sis projectes de creixement de cooperatives, totes elles membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, han presentat les seves aspiracions i motivacions per obtenir el suport de les 14 entitats de la Xarxa Financoop, presents a la jornada.

Exemples de la diversitat i capacitat d'innovació que caracteritza les cooperatives, els diferents projectes presentats corresponen a sectors tan variats com l'habitatge, l'educació, la salut, l'energia o la integració. Específicament els projectes de SomEnergia, Sostre Cívic, Teb Grup Cooperatiu, COS, Escola Nou Patufet i Emelcat demanven finançament per ampliar activitats, esdevenir més autònoms, innovar o ampliar el seu abast.

Tots ells van ser seleccionats per la Xarxa Financoop entre més de 80 propostes d'entitats de l'economia social que precisaven finançament per fer un pas endavant i van inscriure's a la Jornada. 

Informe Experiències Internacionals

Durant la jornada, es va presentar l'Informe d'experiències internacionals d'èxit en matèria de finançament, una investigació sobre casos d’èxit d’inversió i finançament col·lectiu a Itàlia, Regne Unit i Quebec. La sessió, moderada per Pere Rusiñol, soci i redactor d’Alternativas Económicas i autor de l'estudi, va comptar amb la participació d'Aldo Soldi, director general Coopfond i Daniel Sorrosal, conseller internacional de Crédal. 

Espai Cara a Cara

La IV Jornada Financoop va ser l'escenari en què més de 200 persones de cooperatives i entitats de l'economia social van poder informar-se i rebre assessorament personalitzat per part de les 14 entitats de la Xarxa, en un espai habilitat per a l'ocasió. 

Què és Financoop?

Financoop és una xarxa formada per institucions públiques i privades que impulsen i promouen l’accés al finançament i al capital a les empreses de l’economia social i cooperativa. La Xarxa Financoop està dinamitzada per la Fundació Seira, l'entitat que dóna suport financer a les cooperatives de treball. Formen la Xarxa les següents entitats: Fundació Seira, Caixa d'Enginyers, Cajamar, Elkargi, Laboral Kutxa, Fiare Banca Ètica, Gicoop, Coop57, Acció Solidària Contra l'Atur, Grup Clade, Direcció General d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Institut Català de Finances, Avalis, Acció, així com l'Ajuntament de Barcelona. 

Galeria d'imatges de Financoop

Temàtiques Finançament Any 2017