CA | EN

Presentada l’associació que agrupa les famílies de l’economia social

10 juliol 2017
Cinc entitats referents de l’economia social catalana han fet pública avui l’Associació Economia Social Catalunya (ESCAT), entitat que les agrupa a l’entorn d’un sol eix amb l’objectiu de donar a conèixer un model que posa les persones i el progrés social al centre de la seva activitat.

ESCAT agrupa les diferents famílies de l’economia social, representades per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, la Federació de Mutualitats de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. Conjuntament, les cinc entitats que formen ESCAT representen 7.422 organitzacions, 139.202 persones treballadores, 810.00 socis i 2 milions de socis cooperativistes, amb una facturació de 7.853 milions d’euros

A la presentació d’ESCAT han participat els presidents de les cinc entitats, que han posat de manifest la diversitat de formes que adopten les empreses i entitats de l’economia social, que comparteixen valors i desenvolupen activitat econòmica amb bases de funcionament democràtic.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, qui ha reconegut la capacitat de l’economia social de donar resposta a les necessitats de la societat catalana.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello ha reconegut el treball de les organitzacions impulsores per crear ESCAT, així com la força de l’economia social a la ciutat i al país.  

Temàtiques Economia Any 2017