CA | EN

Trobada agents socials i econòmics a l'ajuntament de Barcelona

17 octubre 2017
Participem a la trobada amb l'Ajuntament de Barcelona i agents socials i econòmics per parlar de la situació política a la ciutat i a Catalunya.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha participat aquest dimarts a la trobada amb agents econòmics i socials de la ciutat convocada per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de parlar sobre la situació política de Catalunya i de Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit amb els principals agents econòmics i socials i reclama combatre l’alarmisme: “Barcelona té capacitats pròpies, un gran potencial i una àmplia reputació internacionals”.

Convocada per l'Ajuntament, la trobada ha reunit els agents econòmics de la ciutat per treballar en l'enfortiment de la capacitat econòmica de la ciutat i minimitzar l’impacte de la inestabilitat política i social, conjuntament amb el sector, universitats, entitats i sindicats. A la trobada també hi ha participat els tinents d’alcaldia Gerardo Pisarello i Jaume Collboni, i els regidors Agustí Colom i Montserrat Ballarín.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha estat present a la trobada representada pel seu vicepresident David Vargas, qui ha defensat el rol de les cooperatives en l’arrelament al territori i la seva capacitat per treballar a partir del diàleg i la participació. 

Ajuntament i representants del sector econòmic han coincidit en la necessitat d’abordar la situació treballant proactivament per una sortida dialogada i per donar un missatge de confiança i fortalesa de Barcelona. 

“Hem de combatre l’alarmisme, perquè la ciutat funciona”. Aquest és un dels principals missatges que l’alcaldessa Colau ha volgut compartir amb el teixit econòmic i social de la ciutat, davant del qual ha defensat que la capital catalana “té capacitats pròpies, un gran potencial acumulat durant les darreres dècades i una reputació internacional reconeguda”. L’alcaldessa ha recordat que la ciutat manté les xifres més altes d’ocupació des del 2009, amb més d’un milió d’afiliats a la Seguretat Social, i ha recordat que les agències de qualificació atorguen un bon escenari per a Barcelona malgrat l’actual moment.

Colau ha anunciat també el reforç de programes de suport al talent, captació d’empreses o millora de la reputació internacional de la ciutat, i també l’increment de la presència en fires i salons per transmetre el missatge de confiança en la bona evolució econòmica de Barcelona. I ha expressat “confiança plena” en la capacitat de Barcelona, i el compromís de l’Ajuntament per exercir “més que mai” el lideratge de la ciutat i reforçar l’estratègia internacional per traslladar el missatge de confiança també a la comunitat internacional. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha explicat que en les properes setmanes es donarà a conèixer un paquet de mesures que ja s’està treballant de comú acord amb els agents econòmics de la ciutat.

Any 2017