CA | EN

Premi Piñol per a una cooperativa federada

22 novembre 2017
La cooperativa federada Taller para la Materialización y Desarrollo de Conceptos ha rebut el Premi a la Innovació 2017 que entrega anualment Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) en el marc dels Premis Josep M. Piñol.

A més del Taller para la Materialización y Desarrollo de Conceptos, ASCA ha premiat amb el reconeixement a la millor trajectòria a la Fundació Formació i Treball. Ambdos premis estan dotats amb 10.000 euros cadascun.

El Taller de Materialización y Desarrollo de Conceptos va ser creat l’octubre de 2016 al Poblenou (Barcelona) i és una cooperativa federada des dels seus orígens. La seva finalitat és facilitar l’accés a un espai-taller i a eines a tots els creadors que necessitin quelcom més que un ordinador per desenvolupar el seu treball.

Segons Oriol Romances, president d’Acció Solidària Contra l'Atur, el jurat dels premis Piñol “ha valorat el retorn social del projecte, al tractar-se d’un model cooperatiu, efectiu i sostenible”. Amb 25 anys de trajectòria, la Fundació Formació i Treball ha rebut el premi pel treball per a “crear empreses que ofereixen treball digne per a persones vulnerables”.

Josep M. Piñol fou cofundador d’Acció Solidària Contra l’Atur Josep M. Piñol (Barcelona 1923-1996) pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social en l’època franquista. Acció Solidària Contra l’Atur va començar la seva feina el 1981 amb la concessió de préstecs sense interès a persones i col·lectius desfavorits. Trenta-sis anys, després continua concedint préstecs sense interès per a projectes que creïn o consolidin ocupació. Fins ara, ha concedit un total 3.405 préstecs, per un import de 9.507.426 euros i ha creat 7.996 llocs de treball. 

Temàtiques Cooperatives Any 2017