CA | EN

14 cooperatives reben Reconeixements CoopCat

17 desembre 2018
Entre les premiades, hi ha 9 cooperatives de treball federades reconegudes per la seva contribució a la transformació social a través del seu compromís amb el territori, per la intercooperació, per l'emprenedoria i per treballar per una ocupació de qualitat.
La Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat), entitat que agrupa les federacions de cooperatives catalanes, ha premiat 14 empreses cooperatives per la seva capacitat de transformació social i la seva aportació a la societat. 
 
Entre les premiades destaquem 9 cooperatives de treball federades: Diomcoop, Femmefleur, Aiguasol,  La Fàbric@, Escola Ginebró, Laboqueria taller d'arquitectura, El Rebost, Eduvic i Tàdem Social. Les cooperatives de treball que han rebut un reconeixement se sumen al total de premiades: Agrària de Torelló, Cultural Rocaguinarda, Sostre Cívic, Apícola El Perelló i Som Connexió.
 
L'entrega dels Reconeixements CoopCat es vafer el 14 de desembre amb un acte a la Filmoteca de Catalunya davant 200 cooperativistes i amb les intervencions del president de CoopCat, Guillem Llorens, del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

El president de CoopCat i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Llorens, va obrir la cerimònia destacant que les societats cooperatives són pràctiques socials centenàries que, lluny d’esgotar-se, encaren el demà indagant fórmules organitzatives per transformar i transitar cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.

En la seva intervenció, Chakir El Homrani reconeixia que “les cooperatives i les empreses d’economia social i solidària generen riquesa i ocupació de qualitat des dels valors, apostant per les persones, amb participació, diversificant el desenvolupament local i l’arrelament al territori" mentre Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, posava en valor el recorregut del cooperativisme i els seus valors. 

El tancament de l'acte d'entrega dels Reconeixements CoopCat, a càrrec de Josep Maria López, vicepresident de CoopCat, va posar de manifest la importància de la cooperació entre el moviment.
Any 2018