CA | EN

Exposició Memòria Cooperativa

dijous, 1 setembre 2016 - 6:00pm a dimecres, 30 novembre 2016 - 8:00pm
L'Exposició Memòria Històrica del Cooperativisme s'allotja al Cafè de Mar de Mataró aquesta temporada.

El Cafè de Mar de Mataró acull l'exposició Memòria Cooperativa, una mostra històrica sobre els origens de la cooperació social en els darrers anys del segle XIX i el primer terç del XX.

L’exposició Memòria Cooperativa recull experiències pioneres del cooperativisme anglès i català i reprodueix part de la història social del barri de Sants de Barcelona, on les cooperatives exemplificaren la sociabilitat comunitària entre 1842 i 1939. 

Memòria Cooperativa es podrà visitar lliurement al Cafè de Mar de Mataró urant els propers mesos i també en el marc de la nova ruta turística “Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial”, impulsada per l'Ajuntament.

La ruta guiada presenta el patrimoni històric i artístic de la ciutat de Mataró: vapors, fàbriques i cooperatives així com els protagonistes que van fer possible la gran transformació econòmica, social i urbanística de la ciutat durant els segles XIX i XX. 

La nova ruta permetrà, entre d'altres, conèixer diferents tipus de cooperatives. Entre elles, el mateix edifici del Cafè de Mar que allotja l'exposició sobre la Memòria Cooperativa.

Lloc: c/ Santa Rita 1, Mataró. 

Àmbit Exposició Temàtiques Història Any 2016 Comarca Maresme