CA | EN

Comencen les obres per fer una residència per a usuaris de la cooperativa La Fageda a El Cassés

12 gener 2008
La remodelació del casalot està en marxa
Unes tanques que rodegen el mas el Cassés demostren que, finalment, està en marxa la rehabilitació d'aquesta finca, situada al barri del Pla de Dalt d'Olot. Per tant, en un parell d'anys l'ara deteriorat edifici obrirà les seves portes com a residència per a una part dels usuaris de la cooperativa La Fageda.
 
Malgrat que aquesta entitat és la beneficiària d'un projecte valorat en més de 2 milions d'euros, qui el financia es la Fundació Fèlix Llobet i Nicolau. L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest; el fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, i diversos dels tècnics responsables de l'obra (des de l'arquitecte fins a membres de l'empresa constructora) van trobar-se ahir al Cassés, on també hi haurà un local pels veíns del barri.
 
Mentre els experts inspeccionaven l'edifici, Sacrest i Colón van explicar que s'estaran a la residènia, de 24 places, els usuaris de la cooperativa ara allotjats en uns pisos de lloguer al carrer Fontanella. Tot i el trasllat, la Fageda ja té altres plans per a aqusets habitatges. A hores d'ara l'entitat proporciona allotjament a 37 persones (també té pisos al carrer Hospici) i, a més, presta una antenció a domicili a 9 personea per tal que puguin continuar visquent a la seva pròpia llar.
  
Comencen, aquest gener, les obres per fer una residència per a disminuïts a El Cassés
 
Una fundació assumeix la reforma (valorada en 2 milions) i cedirà el mas a La Fageda
 
Aquest gener arrancaran les obres corresponents a un projecte que va començar a moure's l'any 2004, la rehabilitació del mas El Cassés d'Olot per a transformar el que ara és un casalot encaminat a la ruïna en una residència per a persones discapacitades. Una fundació privada barcelonina, que porta el nom de Fèlix Llobet i Nicolau, assumirà la reforma, valorada en 2 milions d'euros, i, després, cedirà de forma indefinida, el dret d'ús de la major part de la finca a la cooperativa La Fageda, responsable de la residència. L'altra part de la finca serà un local a disposició de l'associació de veïns del barri.
Les obres han de començar amb aquest nou any es prolongaran divuit mesos. Quant a la vintena de places de la residència, les ocuparan els usuaris de La Fageda (alguns d'ells ja jubilats) que la cooperativa a hores d'ara allotja en uns pisos de lloguer al carrer Fontanella.
La planta baixa, per al barri
El projecte per a la reforma del mas, firmat per Francesc Hereu i Joaquim Español i exposat al públic ara fa un any per l'Ajuntament d'Olot, mostrava una planta baixa compartimentada en una sala polivalent de 63 metres quadrats, una altra de 30 i un bar de 32 m2. Aquests espais serien els que l'Associació de Veïns del Pla de Dalt-El Cassés podria fer servir pel centre cívic que demana des de fa temps.
 
Quant a la primera i la segona planta, la Fundació Privada de Serveis Assistencials de la Garrotxa (és a dir, La Fageda) hi tindrà les diferents dependències de la residència (habitacions, menjador, sala d'estar, cuina, banys). El soterrani, la darrera de les quatre plantes del casalot (que també té golfes), es reservarà per a serveis com ara el rebost i la bugaderia.
 
Els darrers anys la cooperativa La Fageda ha buscat allotjaments més adequats a les seves necessitats que els pisos del carrer Fontanella i els que ja no ocupa al costat del Consell Comarcal de la Garrotxa. La cooperativa va poder abandonar aquests habitatges de lloguer en comprar-ne 4 al carrer de l'Hospici que va reformar segons les seves conveniències. La residència de El Cassés serà el menys cèntric dels allotjaments que La Fageda gestiona, ja que fins ara els seus pisos sempre han estat al mig de la ciutat. No obstant això, anar del Pla de Dalt al centre d'Olot és una caminada de pocs minuts. A més, la residència no estarà aïllada, sinó al mig d'un barri residencial animat amb una escola, un institut d'ensenyament secundari i el trànsit de la carretera de Riudaura.
 
Any 2008
Autor / Font 
Diari de Girona