CA | EN

BCN estudia impulsar una cooperativa de ferralla

22 octubre 2013

En els últims quatre anys l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha liderat un projecte internacional basat en la creació de cooperatives i microempreses per gestionar residus urbans en tres territoris llatinoamericans: San Salvador (el Salvador), Callao (Perú) i Managua (Nicaragua). El resultat de la col·laboració, que acaba de finalitzar, ha estat aplaudida per la Comissió Europea ja que ha aconseguit crear més de 350 llocs de treball i ha millorat de manera notable la vida de desenes de recollidors d'escombraries. Aquest projecte ha arribat als departaments d'Immigració, de Qualitat de Vida i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, on s'està estudiant la possibilitat de copiar-lo per combatre la problemàtica de les desenes de drapaires que recorren la ciutat empenyent carros de súpers, la majoria, sense papers que han estat desallotjats d'assentaments de Sant Martí.

Llegiu tota la notícia al web d' El Periódico

Autor / Font 
El Periódico, 22 d'octubre de 2013